voetreflex, voorschoten, groenewegen, relax, detox
Praktijk Henny Groenewegen

voor Voetreflex Plus en Pedicure

Ontspannende Voetreflex massage

Een ontspanningsmassage is een heerlijke manier om stress en spanning uit het lichaam en hoofd los te laten.

Een beetje "gezonde spanning" kan het lichaam goed hebben. Helaas leven we tegenwoordig in een maatschappij met hoge prestratiedruk, sociale verplichtingen en veeleisende werkzaamheden waardoor we ongemerkt meer spanningen in ons hebben dan we aankunnen. Dit uit zich o.a. in stress symptomen zoals hoofd-, rug- en nekpijn, vermoeidheid, rusteloosheid en slaapproblemen.

De ontspanningsmassage duurt ongeveer 35 minuten en geeft een diepe rust waardoor de opgebouwde spanning kan wegvloeien. De massage is voor iedereen geschikt. Er wordt geen specifieke klacht behandeld.Klachtgerichte
Voetreflex Plus therapie

In de therapeutische Voetreflex Plus behandeling wordt gewerkt vanuit een lichamelijke of geestelijke klacht.

Na het afnemen van een anamnese wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld die uit diverse massages bestaat. Deze massages werken allen op een andere manier op de klacht in. Hierdoor kan het lichaam zich op een zachte manier herstellen.

Uiteraard is voetreflextherapie geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar een extra ondersteuning en kan het worden toegepast als aanvulling op behandelingen in het reguliere medische circuit.

De eerste afspraak duurt ongeveer 90 minuten, hierin wordt de anamnese afgenomen en krijgt u een ontspannende voetmassage.

De vervolgmassages duren ongeveer 50 minuten.

Voetreflex Plus therapie valt onder de natuurgeneeskundige geneeswijze. Een behandeling wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar

De klachtgerichte Voetreflex Plus therapie is o.a. inzetbaar bij:

  • spijsverteringsklachten
  • hormonale problemen
  • slaapstoornis
  • hoofdpijn, migraine
  • blaasontsteking
  • spier- en gewrichtsklachten
  • verminderde weerstand
  • klachten aan de luchtwegen
  • stress, burn-out
  • nek, schouder, knieklachten

Speciale Voetreflexbehandelingen:


Anti-Cellulite behandeling

Stevige massage, borstelen en cupping van de bovenbenen om het vet- en bindweefsel los te maken. Gevolgd door een Voetreflex massage die gericht is op de stimulatie van de doorbloeding en lymfedoorstroming.
(± 50 minuten)


Detox Voetreflexmassage

Massage van de zones van alle uitscheidingsorganen. Gericht op het ontzuren, reinigen en ontgiften van het lichaam.
(± 50 minuten)


Beauty reflexmassage

Massage gericht op het loslaten van de spanning in de spieren, rust te creëren in het hoofd en het verbeteren van de doorbloeding en energiestroom.
Een super ontspannende ervaring.
(± 50 minuten)

Voetreflex is voor iedereen geschikt, mits u geen last heeft van voetschimmel (zwemmers-eczeem), besmettelijke huidziektes, wondjes, ontstekingen, koorts, trombose, oedeem of ernstige hartkwalen.